Malzemeler
280 GR. YÜKSÜK MAKARNA
1 KG. MİDYE
1 DİŞ SARIMSAK
250 GR. HAŞLANMIŞ KURU FASULYE
MAYDONOZ
ZEYTİNYAG
KARABİBER
KURU KIRMIZI ACI BİBER
TUZ
Yapılışı
Sarımsağı zeytinyağı ile tavaya koyup çeviriyoruz. Midyeleri kabuklu şekilde tavaya koyup kapağını kapatıyoruz. 2 3 dakika sonra midyeler açılmaya başliyor bizde tavadan alıp süzüp içlerindeki etlerini alıyoruz. Birgün önceden ıslatıp haşladığımız fasulyeleri tavaya koyup süzdüğümüz suyu midyeleride içine atıp pişirmeye bırakıyoruz. Kaynayan suya attığımız
makarnayı süzüp sosumuzun içine atıp soteledikten sonra maydonozla servis yapıyoruz.
Malzemeler
280 GR. YÜKSÜK MAKARNA
1 KG. MİDYE
1 DİŞ SARIMSAK
250 GR. HAŞLANMIŞ KURU FASULYE
MAYDONOZ
ZEYTİNYAG
KARABİBER
KURU KIRMIZI ACI BİBER
TUZ
Yapılışı
Sarımsağı zeytinyağı ile tavaya koyup çeviriyoruz. Midyeleri kabuklu şekilde tavaya koyup kapağını kapatıyoruz. 2 3 dakika sonra midyeler açılmaya başliyor bizde tavadan alıp süzüp içlerindeki etlerini alıyoruz. Birgün önceden ıslatıp haşladığımız fasulyeleri tavaya koyup süzdüğümüz suyu midyeleride içine atıp pişirmeye bırakıyoruz. Kaynayan suya attığımız
makarnayı süzüp sosumuzun içine atıp soteledikten sonra maydonozla servis yapıyoruz.