Banetti.Market

BRCGS - GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY

Banetti, uluslararası standartlara sahip pek çok belgenin yanısıra, İngiliz Perakendeciler Birliği (BRC)’nin 1998 yılında geliştirdiği, BRC Food, Gıda Güvenlik Sistemi standardına da sahiptir. Modern üretim tesislerinde, HACCP Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları Yönetim Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Tesis Çevre Standartları, Ürün Kontrolü, Süreç Kontrolü ve Personel Yeterliliği ve Hijyeni Standartları gibi kriterleri oluşturan Banetti, objektif bir belgelendirme kuruluşu tarafından değerlendiriliyor olmanın ayrıcalığını müşterileri ve tüketicileriyle paylaşmaktadır. İç süreçlerin etkili kontrol edilmesi ve hata yapma riskinin minimize edilmesini sağlayan bu belge ile Banetti, üretimde verimliliği arttırırken kalitesinin sürdürülebilirliğini bir kez daha ortaya koymuş olur.

PDF İndir

FDA: Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi

Banetti olarak ürün güvenliği ve kalite standartlarına verdiğimiz önem doğrultusunda, FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu belge, ürünlerimizin ABD ve uluslararası sağlık ve güvenlik kriterlerine uygun olarak üretildiğini ve güvenle tüketilebileceğini belgelemektedir.

PDF İndir

KOSHER

Kosher İbranice’de “uygun” anlamına gelmektedir. Banetti, Musevi inancına uygun olarak üretilmiş ürünleri tescilleyen Kosher belgesine sahiptir. Bu belgenin alınması sürecinde; din adamları (haham) tarafından tüm üretim aşamaları takip edilerek, kullanılan malzeme ve hatta ekipmanların musevi inançlarına uygun olup olmadığı bizzat üretim yerinde kontrol edilir. Uygulama, ekipman ve malzemelerde inançlarına aykırı bir durum olmaması durumunda din adamları firmada üretilen ürünlere kosher(koşer) belgesi verir.

PDF İndir

HELAL (HAK)

Arapça bir kelime olan “helal”; yasal, meşru, geçerli ve hak olan anlamındadır. Yiyecek ve tüketim maddelerinde helal şartı, İslam dini için temel bir standarttır. Banetti, İslam ülkelerine ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu bazı ülkelere yönelik ihracatlarda aranan Helal Sertifikasına sahiptir. Bu sertifika, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından akredite edilmiş, tarafsız ve yetkin belgelendirme kuruluşları aracılığıyla; OIC/SMIIC (İslam İşbirliği Teşkilatı / İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü) helal standartlarına uygunluk esas alınarak düzenlenmektedir. OIC/SMIIC helal standartları, tüm İslam ülkelerinde ortak kabul gören, bilimsel temellere dayalı, izlenebilir, hijyenik ve dini açıdan uygun üretim süreçlerini tanımlar. Banetti ürünleri bu standartlara tam uyumlu olarak üretilmekte; hammadde seçiminden son ürüne kadar tüm aşamalarda şeffaf ve denetlenebilir bir süreç izlenmektedir. Bu belgeyle Banetti’nin ürünlerinin şeriat hükümlerine uygun şekilde üretildiği ve Müslüman tüketiciler için ticaretinin ve tüketiminin helal olduğu uluslararası düzeyde onaylanmıştır.

PDF İndir

KASCERT

Banetti olarak, helal gıda üretiminde uluslararası standartlara bağlı kalıyor, tüketicilerimize güvenilir ve uygun ürünler sunuyoruz. Bu doğrultuda, Malezya merkezli ve uluslararası geçerliliğe sahip KASCERT kurumu tarafından verilen Helal Uygunluk Sertifikası’na sahibiz. Bu sertifika, ürünlerimizin İslami kurallara uygun şekilde, hijyenik ve güvenli koşullarda üretildiğini belgelemektedir.

PDF İndir

ISO 22000:2018

Uluslararası Standart Örgütü tarafından 18 Haziran 2018 tarihinde yayınlanan ISO 22000:2018 standardı Gıda Güvenliği yönetim sistemi olarak yayınlanan ilk uluslararası standarttır. Banetti, gıda sektörü içinde yer alan kuruluşların, gıdanın tüketim anında güvenli olmasını sağlamak ve gıda güvenliğine yönelik tehditleri kontrol altına almak için gereken şartları kapsayan bir yönetim sistemi standardı olarak nitelendirilen ISO 22000 belgesine sahiptir. Gıda, insan yaşamının devamı için en önemli gereksinimlerden biridir. İnsanoğlunun ana ihtiyaçlarından biri olmasının yanında onu güvenli bir şekilde tüketmek de birey adına en temel haktır. Bu sebeple Banetti, tüketicinin gıda güvenliği ile ilgili beklenti ve taleplerine öncelik verir. Çalışanlarının hijyen ve gıda güvenliği konusunda bilinçlenmesini önemser. Düzenli denetimlerle oluşması muhtemel tehlikeleri tespit ederek risk faktörünü ortadan kaldırmayı amaçlar.

PDF İndir

ISO 9001:2015

Banetti için kalite; sadece erişilebilir değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir nitelik taşımalıdır. Bu düşünceden yola çıkarak, sahip olduğu ISO 9001 belgesiyle ürünlerini uluslararası kabule sahip bir yönetim anlayışı ile ortaya koyar ve böylece kalitesinin sürekliliği ile ilgili müşteri ve tüketicilerine güven sunar. Sektöründe, müşteri ve tüketicilerinin ihtiyaç ve beklentilerine uygun bir üretim modeli geliştiren Banetti, sürekli gelişmeyi hedefleyen kalite yönetim sistemiyle karşılıklı memnuniyeti merkezine alır.

PDF İndir

ISO 50001:2018

Banetti olarak enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim süreçlerine büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda, uluslararası geçerliliğe sahip ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını almaya hak kazandık. Bu belge, enerji kaynaklarını verimli kullanma, çevresel etkileri azaltma ve sürekli iyileştirme hedeflerimiz doğrultusunda attığımız adımların bir göstergesidir. Banetti, yalnızca lezzet değil; sorumlu ve bilinçli üretim anlayışı sunar.

PDF İndir

ISO 14001 : 2015

Banetti, çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli önlemlerle kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesi için kılavuzluk yapan ISO 14001 standardına sahiptir. Üretim aşamasından tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süreçte çevreye duyarlı bir anlayış sergileyen Banetti, ürün kalitesi için gösterdiği titizliği çevre konusunda da sürdürür. İlgili mevzuatların getirdiği yükümlülüklerle sınırlı kalmaz. Yaşanabilir bir dünya ve geleceğe miras bırakılacak temiz bir çevre için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir. Banetti, çevre bilinci yüksek personeli ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardına göre üretim yapan modern tesisiyle, ulusal ve uluslararası platformda saygın bir kimliğe sahiptir.

PDF İndir

ISO 45001:2018

ISO 45001 her türde sektöre ve faaliyetleri tüm organizasyonlara uygulanabilen, iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için kullanılan etkin bir araçtır. Bu standart yardımıyla iş sağlığı ve güvenliği risklerinin belirlendiği, analiz edildiği ve önlemlerle asgari seviyeye indirildiği, yasal mevzuata uyumlu, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili hedeflerin bulunduğu ve bunların gerçekleştirilmesi için uygulamaların hayata geçirildiği bir yönetim sistemi kurmak mümkündür. Bu sayede çalışanlar acil durumlara hazır, iş sağlığı ve güvenliği performansını izleyen, izleme sonuçlarını iyileştirme faaliyetlerini başlatmak için kullanan, faaliyetlerini denetleyen, yaptıklarını gözden geçiren ve dokümante eden bir kuruluşta iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine gereken önemi veren bir sistemin parçası olacaklardır.

PDF İndir

İşletme Kayıt No

İşletme kayıt numarası, Türkiye'de faaliyet gösteren her işletmenin resmi tanımlayıcısıdır. Ticaret Sicili'nde yer alır ve işletmenin kimliğini belirler. Bu numara, işletmeler arasındaki güvenilir ticaretin temelini oluşturur ve resmi işlemlerde kullanılır. İşletme sahipleri, işlerini yürütürken bu numarayı resmi belgelerde ibraz ederler.

PDF İndir