Satın Al
  • 20 Dk.
  • 4 Kişilik

Bezelyeli Makarna



Malzemeler Yapılışı

Malzemeler 

320 GR. ÇARLİSTON MAKARNA 

100 ML KREMA 

150 GR. BEZELYE 

120 GR. HİNDİ FÜME 

35 GR. ISPARTA TULUM PEYNİRİ 

5 TANE ARPACIK SOĞAN 

MUSKAT

ZEYTİNYAĞ 

KARABİBER 

TUZ 

Yapılışı 

Arpacık soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağ ile tavada soteliyoruz.  Bezelyeleri ekleyip ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakıyoruz 10 /15 dakika  kadar. Ardından hündü fümeleride ekliyerek karıştırarak pişirmeye devam  ediyoruz. Kaynayan suya makarnamızı atıp pişirip süzüyoruz. Süzdükten  sonra hazırlamakta olduğumuz sosa krema ve muskat ekleyip  makarnamızla karıştırıyoruz. Ve peynir ile servis ediyoruz.