Banetti.Market

Karadeniz Bölgesi

Karadeniz’in doğası, müziği ve insanları gibi yemekleri de kendine özeldir. Karadeniz’in coğrafi yapısı ve iklim şartları bu bölgeye has yiyeceklerin karakterini belirler. Mısır, fasulye, karalahana, yöresel otlar ve elbette hamsi bölge mutfağına imzasını atan lezzetler arasındadır.

Isırgan Otlu Makarna

İçindekiler
 

400 GR. DiRSEK MAKARNA

400 GR. ISIRGAN

5 TANE CORBA KAŞIĞI FINDIK

1 DİŞ SARIMSAK

ZEYTİNYAĞ

BEYAZ KARABİBER

TUZ

Yapılışı

Isırganları iyice temizleyip bir tavada çok az su ile 2 dakika pişiriyoruz. Suyunu atmadan havana koymak üzere ısırgan , sarımsak , zeytinyağ ve fındık koyup dövüyoruz. Eğer sert bir kıvam olursa ısırganın suyundan biraz ekliyoruz. Makarnamızı haşlayıp süzdükten sonra tavamıza koyup hazırladığımız ısırganla soteliyoruz ve servis ediyoruz.

  • 15 Dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.