Banetti.Market

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir çok zengin içerikleri arasında yer almaktadır.

Çayeli Kuru Fasülyeli Makarna

Malzemeler 

320 GR. YÜKSÜK MAKARNA 

400 GR. ÇAYELİ KURUFASULYESİ 

30 GR. SOĞAN 

30 GR. HAVUC 

30 GR. KEREVIZ SAPI 

3 ÇORBA KAŞIĞI EV SALÇASI 

30 GR PASTİRMA 

80 GR.TEREYAĞ 

1 DIŞ ŞARIMSAK 

1 LT SEBZE SUYU 

3 DEMET TAZE BİBERİYE 

TUZ 

KARABİBER 

SÜSLEMEK İÇİN FASULYE TURŞUSU 

Yapılışı 

Fasulyeleri 1 gece önceden suyu bırakıyoruz. Soğan , havuç ve kerevizi  tereyağ ile soteliyoruz bir tencerede . Sarımsağı ve sucugu ekleyip  pişiriyoruz. 1 kaşık sebze suyu ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz .  Islattğımız fasulyeleri süzüp tencereye ekliyoruz. Salça ile sebze suyunu  ekleyip yarım saat 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyeler yumuşayınca  makarnamızı ve sebze suyunu ekleyip 10 dakika daha pişriyoruz. Fasulye  tursusu ile süsleyip servis ediyoruz. 

  • 120 Dk
  • 4 Kişilik

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.