Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir çok zengin içerikleri arasında yer almaktadır.
Malzemeler
320 GR. YÜKSÜK MAKARNA
400 GR. ÇAYELİ KURUFASULYESİ
30 GR. SOĞAN
30 GR. HAVUC
30 GR. KEREVIZ SAPI
3 ÇORBA KAŞIĞI EV SALÇASI
30 GR PASTİRMA
80 GR.TEREYAĞ
1 DIŞ ŞARIMSAK
1 LT SEBZE SUYU
3 DEMET TAZE BİBERİYE
TUZ
KARABİBER
SÜSLEMEK İÇİN FASULYE TURŞUSU
Yapılışı
Fasulyeleri 1 gece önceden suyu bırakıyoruz. Soğan , havuç ve kerevizi tereyağ ile soteliyoruz bir tencerede . Sarımsağı ve sucugu ekleyip pişiriyoruz. 1 kaşık sebze suyu ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz . Islattğımız fasulyeleri süzüp tencereye ekliyoruz. Salça ile sebze suyunu ekleyip yarım saat 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyeler yumuşayınca makarnamızı ve sebze suyunu ekleyip 10 dakika daha pişriyoruz. Fasulye tursusu ile süsleyip servis ediyoruz.
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.