Banetti.Market

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu'da Türkmen, Kürt, Ermeni, Zaza, Azeri, Kafkas kültürlerinin etkisiyle çok zengin bir mutfak görülür. Temel besin kaynağı buğday ve ettir. Cağ kebabı, içli köfte, tuzlu kaz, kadayıf dolması, kiraz yaprağı sarması, su böreği, hangel, hıngel, tatar böreği, kete, omaç helvası, azeri pilavları, lor dolması, kaysefe, murtuğa, büryan, avşor, analı kızlı, keledoş, katıklı dolma, acılı ayranıyla Doğu Anadolu bir çok zengin içerikleri arasında yer almaktadır.

4 Peynirli Makarna

İçindekiler

400 GR. BURGU MAKARNA

80 GR. VAN OTLU PEYNIR

80 GR. YAPRAK PEYNIR

100 GR. KARS GRAVYER

200 ML SÜT

80 GR. KARIN KAYMAĞI ISKEMBE PEYNIR

BEYAZ KARABİBER

TUZ


Yapılışı

Benmari usulü (yani, kaynayan tenceredeki suyun üzerine koyacağımız  daha küçük bir kapta eritme usulü ile) bütün peynirleri eritiyoruz. Başka  tarafta tavaya sütü ekleyip , süt ısınınca erittiğimiz peynirleri ekliyoruz.  Haşlayıp süzdüğümüz makarnamızı hazırladığımız sosla harmanlayıp  servis ediyoruz.

  • 20 Dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.