320 GR. ARPA ŞEHRİYE MAKARNA
800 GR. DOMATES
1 LT SEBZE SU
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY KAŞIĞI SEKER
1 DEMET TAZE KEKİK
1 ÇORBA KAŞIĞI SIRKE
4 DİLİM KÖY EKMEĞİ
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Kömür ateşinde pişirdiğimiz ( ya da fırında közlenmiş olarak pişirebiliriz) domateslerin kabuklarını soyup rondodan geçiriyoruz. Tavaya sarımsak ve zeytinyağ koyup biraz çeviriyoruz ve püre haline gelen domatesleri ekliyoruz. Sirke ve şekeri ekledikten sonra azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz . En son makarnamızı atıp 10 dakika daha pişirip taze kekik ve kızarmış köy ekmeği ile servis ediyoruz.