400 GR. KALIN KESME
1 TANE PIRASA
500 GR. ÇERİ DOMATES
TUZ
KARABİBER
ZEYTİNYAĞ
PESTO ICIN:
50 ML SU
1 DEMET FESLEĞEN
1 TANE LİMON
1 DIŞ SARIMSAK
100 GR. KABUKSUZ SOYULMUŞ ANTEP FISTIK
15 GR. ESKİ KAŞAR
50 GR. ZEYTİNYAĞ
TUZ
Bir havana zeytinyağ , fesleğen , fıstık , rendelenmiş kaşar , sarımsak , yarım limon kabuğu , tuz ve karabiber koyarak dövüyoruz. Kaynayan tuzlu suda makarnamızı pişirip süzüyoruz. Başka bir tarafta pırasaları ince ince doğrayıp tavada zeytinyağ ile soteleyip domatesi ekliyoruz az ateste ağzı kapalı 10 dakika pişiriyoruz. Havanda dövdüğümüz antep fıstıklı sosu , pırasalı harca ekleyip süzdüğümüz makarna ile karıştırarak harmanlıyoruz. Ve servis ediyoruz.