Satın Al
  • 30 dk
  • 4 Kişilik

Balkabaklı Makarna



Malzemeler Yapılışı

Malzemeler 

400 GR. DİRSEK MAKARNA 

450 GR. BALKABAĞI 

200 GR. PASTIRMA 

2 DEMET TAZE KEKIK 

1 TANE DEFNE YAPRAĞI 

ZEYTİNYAĞ 

TUZ 

KARABİBER 

Yapılışı 

Balkabaklarını temizleyip küçük küpler halinde keselim. Kestiğimiz  balkabaklarını tuz , karabiber , kekik ,defne yapragı ve zeytinyağ ekleyip 

180 derece ısıtılmış fırına sürelim 15 dakika pişirelim. Bu arada makarnayı  haşlayacağımız suyu ısıtalım tuz ekleyerek, başka bir tavada biraz  zeytinyağıyla pastırmayı soteliyelim ve fırından cıkarttığımız balkabaklarını  ekleyelim.Pişirdiğimiz makarnayı süzüp direk olarak balkabaklı tavanın içine  koyup sosla makarnamızı harmanlayıp servis edelim.