Satın Al
  • 35 dk
  • 4 Kişilik

Etli Makarna



Malzemeler Yapılışı  

Soğan havuç ve kereviz sapını tereyağda soteleyip biberiye ve sarımsak  ekliyoruz. 5 dakika sonra kıymayı ekleyip 20 dakika pişiriyoruz. Başka bir  tarafta fondü için peyniri rendeliyoruz. Sos tenceresine süt ekleyip ısınınca  , peynirleri ekleyip tuz , karabiber ve muskatı ekleyip fondüyü yapmış  oluyoruz. Taze kaşar ve ekşi peyniri kıymalı sosumuz ekleyip başka bir  tarafta kaynayan tuzlu suya makarnamızı atıp , pişirip , süzüp kıymalı  karışıma ekliyoruz. Fırım kaplarını yağlayıp hazırladğımız makarnamızı  koyuyoruz . Üstüne peynir fondü ve tekrar bir kat daha makarna ve  fondümüzü ekleyip katları tamamlamış oluyoruz. Peynir rendesiyle üzerini  kapatıp önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.