Satın Al
  • 35 dk
  • 4 Kişilik

Etli Makarna



Malzemeler Yapılışı

Malzemeler 

300 GR. TEL ŞEHRİYE MAKARNA 

1 TANE SOĞAN 

1 TANE HAVUC 

1 TANE KEREVİZ SAPI 

500 GR DANA KIYMA (YAĞLI) 

200 ML SEBZE SUYU 

2 DEMET TAZE BİBERIYE 

100 GR TAZE KAŞAR 

50 GR. RENDELENMİŞ EKŞİ KAŞAR 

ZEYTINYAĞ 

KARABİBER 

TUZ 

FONDÜ İÇİN: 

250 GR. SÜT 

150 GR. ÇİĞ PEYNİR 

MUSKAT 

KARABİBER 

TUZ

Yapılışı 

Soğan havuç ve kereviz sapını tereyağda soteleyip biberiye ve sarımsak  ekliyoruz. 5 dakika sonra kıymayı ekleyip 20 dakika pişiriyoruz. Başka bir  tarafta fondü için peyniri rendeliyoruz. Sos tenceresine süt ekleyip ısınınca  , peynirleri ekleyip tuz , karabiber ve muskatı ekleyip fondüyü yapmış  oluyoruz. Taze kaşar ve ekşi peyniri kıymalı sosumuz ekleyip başka bir  tarafta kaynayan tuzlu suya makarnamızı atıp , pişirip , süzüp kıymalı  karışıma ekliyoruz. Fırım kaplarını yağlayıp hazırladğımız makarnamızı  koyuyoruz . Üstüne peynir fondü ve tekrar bir kat daha makarna ve  fondümüzü ekleyip katları tamamlamış oluyoruz. Peynir rendesiyle üzerini  kapatıp önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.