Satın Al
  • 20 Dk
  • 4 Kişilik

Deniz Börülceli Makarna



Malzemeler Yapılışı

Malzemeler 

400 GR. BURGU MAKARNA 

500 GR. DENİZ BÖRÜLCESİ 

1 DİŞ SARIMSAK 

80 GR. TAZE BADEM 

0,5 LT SEBZE SU 

1 ADET KURU ACI BIBER 

1 AVUC (PANCO )EKMEK KIRINTISI 

ZEYTİNYAĞ 

KARABİBER

TUZ 

Yapılışı 

Deniz börülcelerini sıcak suyun içine atıyoruz 1 dakika bekletip saplarını  ayıklıyoruz. Başka bir tarafta tavamıza zeytinyağ ve sarımsak ekleyip deniz  börülcelerini bu tavada soteliyoruz. Bir iki kaşık sebze suyu ekleyerek pişirip  rondoya taze badem , kuru acı bıber , 1 avuc ekmek kırıntısı , zeytinyağ ,  tuz ve karabiberi koyup rondodan geçiriyoruz. Makarnamızı bol ve tuzlu  suda haşlayıp börülceyi pişirdiğimiz tavaya alıp üzerine hazırladığımız sosu  ekleyerek harmanlayıp servis ediyoruz.