Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.
                        İçindekiler
320 GR. CARLİSTON MAKARNA 
300 GR. KABAK
300 GR. KARİDES
1 SU BARDAĞI KREMA
1 TANE LİMON
1 DİŞ SARIMSAK
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı 
Karidesleri temizliyoruz. Kabakları küçük küpler halinde doğruyoruz.  Tavada zeytinyağ karabiber ve tuzla kabakları soteliyoruz. Sotelediğimiz  kabakları rondodan geçirip kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Yine aynı tavada  sarımsak zeytinyağ ile karidesleri ekleyerek soteliyoruz. Aynı zamanda ,bol  tuzlu suda makarnamızı haşlayıp süzüyoruz. Makarnamızı hazırladğımız  kabak kreması ile birleştiriyoruz. Karides ve birkaç damla krema ile servis  ediyoruz. 
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.