Akdeniz mutfağı, dünya çapında ün salmış bir mutfaktır. Sebze ve et ürünlerini farklı çeşitlerle kullanan Akdeniz mutfağı, hem sağlıklı beslenme, hem de lezzetli yemekler yapmak isteyenler için idealdir. Farklı kültürlerin kesişim noktası olarak da bilinen Akdeniz mutfağı, özellikle Akdeniz çevresindeki ülkeleri de kapsamaktadır. Testi kebabı levrek ızgara çöp kebabı deniz börüceli çipura salatası gibi lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır.
                        İçindekiler
320 GR. ÇARLİSTON MAKARNA
100 ML KREMA
150 GR. BEZELYE
120 GR. HİNDİ FÜME
35 GR. ISPARTA TULUM PEYNİRİ
5 TANE ARPACIK SOĞAN
MUSKAT
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Yapılışı
Arpacık soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağ ile tavada soteliyoruz.  Bezelyeleri ekleyip ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakıyoruz 10 /15 dakika  kadar. Ardından hündü fümeleride ekliyerek karıştırarak pişirmeye devam  ediyoruz. Kaynayan suya makarnamızı atıp pişirip süzüyoruz. Süzdükten  sonra hazırlamakta olduğumuz sosa krema ve muskat ekleyip  makarnamızla karıştırıyoruz. Ve peynir ile servis ediyoruz. 
Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.