Banetti.Market

Marmara Bölgesi

Verimli geniş toprakları, turistik cazibesi ve Uludağ’dan gelen bol suları ile Bursa, geçmişiyle de bugünüyle de gözde bir bölge olmayı başarmıştır. Yer edinen pek çok kültürün getirdiği mutfak zenginliğiyle ün salmıştır. hamur bamyası, pilimen çorbası, şipsi, kartalaç, köbete, soğan karıştırması, yumurtalı patlıcan, ayva galyası, lalezar ve kavata gibi farklı çeşitler de yörenin akla kazınacak lezzetlerindendir.

Balkabaklı Makarna

İçindekiler
 

400 GR. DİRSEK MAKARNA

450 GR. BALKABAĞI

200 GR. PASTIRMA

2 DEMET TAZE KEKIK

1 TANE DEFNE YAPRAĞI

ZEYTİNYAĞ

TUZ

KARABİBER

Yapılışı

Balkabaklarını temizleyip küçük küpler halinde keselim. Kestiğimiz balkabaklarını tuz , karabiber , kekik ,defne yapragı ve zeytinyağ ekleyip 180 derece ısıtılmış fırına sürelim 15 dakika pişirelim. Bu arada makarnayı haşlayacağımız suyu ısıtalım tuz ekleyerek, başka bir tavada biraz zeytinyağıyla pastırmayı soteliyelim ve fırından cıkarttığımız balkabaklarını ekleyelim.Pişirdiğimiz makarnayı süzüp direk olarak balkabaklı tavanın içine koyup sosla makarnamızı harmanlayıp servis edelim.

  • 30 dk
  • 4 Kişilik
  • 1

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.