Satın Al
  • 15 Dk.
  • 4 Kişilik

Hamsili Makarna



Malzemeler Yapılışı

Malzemeler 

MALZEMELER: 

400 GR. ARPA ŞEHRİYE MAKARNA 

300 GR AYIKLANMIŞ HAMSİ 

30 GR KURU ÜZÜM 

50 GR TRABZON TEREYAĞ 

1 DEMET MAYDONOZ 

1 ORTA BOY SOĞAN 

MISIR UNU 

2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK 

1 LİMON 

Yapılışı 

Soğanı ince ince doğruyoruz. Tereyağ ile tavada soteliyoruz. Makarnamızı  kaynayan suda haşlayıp süzdükten sonra tavanın içine koyuyoruz. Başka  bir tavada dolmalık fıstık ları kavurup makarnaya ekliyoruz. Maydonoz ve  ılık suda beklemiş kuru üzümleride ekleyip makarnayı karıştırıyoruz. Küçük  fırın kabının içini yağlayıp hamsileri mısır ununa bulayıp kaba diziyoruz.  Hazırladığımız makarmayı hamsilerin üzerine koyup hamsilerle üzerini  kapatıyoruz. 180 derece fırında 20 dakika pişirip kalıptan çıkarıp dilim  limonleri ile servis ediyoruz.