Malzemeler
MALZEMELER:
400 GR. ARPA ŞEHRİYE MAKARNA
300 GR AYIKLANMIŞ HAMSİ
30 GR KURU ÜZÜM
50 GR TRABZON TEREYAĞ
1 DEMET MAYDONOZ
1 ORTA BOY SOĞAN
MISIR UNU
2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
1 LİMON
Yapılışı
Soğanı ince ince doğruyoruz. Tereyağ ile tavada soteliyoruz. Makarnamızı kaynayan suda haşlayıp süzdükten sonra tavanın içine koyuyoruz. Başka bir tavada dolmalık fıstık ları kavurup makarnaya ekliyoruz. Maydonoz ve ılık suda beklemiş kuru üzümleride ekleyip makarnayı karıştırıyoruz. Küçük fırın kabının içini yağlayıp hamsileri mısır ununa bulayıp kaba diziyoruz. Hazırladığımız makarmayı hamsilerin üzerine koyup hamsilerle üzerini kapatıyoruz. 180 derece fırında 20 dakika pişirip kalıptan çıkarıp dilim limonleri ile servis ediyoruz.
Malzemeler
MALZEMELER:
400 GR. ARPA ŞEHRİYE MAKARNA
300 GR AYIKLANMIŞ HAMSİ
30 GR KURU ÜZÜM
50 GR TRABZON TEREYAĞ
1 DEMET MAYDONOZ
1 ORTA BOY SOĞAN
MISIR UNU
2 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
1 LİMON
Yapılışı
Soğanı ince ince doğruyoruz. Tereyağ ile tavada soteliyoruz. Makarnamızı kaynayan suda haşlayıp süzdükten sonra tavanın içine koyuyoruz. Başka bir tavada dolmalık fıstık ları kavurup makarnaya ekliyoruz. Maydonoz ve ılık suda beklemiş kuru üzümleride ekleyip makarnayı karıştırıyoruz. Küçük fırın kabının içini yağlayıp hamsileri mısır ununa bulayıp kaba diziyoruz. Hazırladığımız makarmayı hamsilerin üzerine koyup hamsilerle üzerini kapatıyoruz. 180 derece fırında 20 dakika pişirip kalıptan çıkarıp dilim limonleri ile servis ediyoruz.