Banetti.Market

Ege Bölgesi

Ege Bölgesi doğası, denizi, tarihi güzellikleri ve mutfağıyla ünlü bir bölgemizdir. Ege bölgesi zeytinyağlılar, deniz mahsulleri, otlar ve mezeler akla gelir. Hepsi birbirinden lezzetli ve sağlıklı olan bu yemekler zengin kültürümüzün en önemli parçasını oluşturur.

Ege Kokulu Makarna

İçindekiler


320 GR. CARLİSTON MAKARNA 

300 GR. KABAK 

300 GR. KARİDES 

1 SU BARDAĞI KREMA 

1 TANE LİMON 

1 DİŞ SARIMSAK 

ZEYTİNYAĞ 

KARABİBER 

TUZ 


Yapılışı 


Karidesleri temizliyoruz. Kabakları küçük küpler halinde doğruyoruz.  Tavada zeytinyağ karabiber ve tuzla kabakları soteliyoruz. Sotelediğimiz  kabakları rondodan geçirip kıvamlı bir sos elde ediyoruz. Yine aynı tavada  sarımsak zeytinyağ ile karidesleri ekleyerek soteliyoruz. Aynı zamanda ,bol  tuzlu suda makarnamızı haşlayıp süzüyoruz. Makarnamızı hazırladğımız  kabak kreması ile birleştiriyoruz. Karides ve birkaç damla krema ile servis  ediyoruz. 

  • 20 Dk
  • 4 Kişilik

#sizdengelenler

Sosyal medyada #banettitarifim ve #banetti tag'leri ile bize ulaştırdığınız tarifler.