Región de Anatolia Oriental

En la región de Anatolia Oriental se encuentra una cocina muy rica influenciada por las culturas turcomanas, kurdas, armenias, zazas, azeríes y del Cáucaso. Los alimentos básicos son el trigo y la carne. Platos como el cağ kebabı, el içli köfte, el pato salado, los kadayıf dolması, las hojas de cerezo rellenas, el su böreği, el hangel, el hıngel, el tatar böreği, el kete, el omaç helvası, los pilavs azeríes, el lor dolması, el kaysefe, el murtuğa, el büryan, el avşor, el analı kızlı, el keledoş, el katıklı dolma, acompañados del ayran picante, son solo algunas de las ricas variedades que se encuentran en la región de Anatolia Oriental.

Çayeli Kuru Fasülyeli Makarna

Malzemeler 

320 GR. YÜKSÜK MAKARNA 

400 GR. ÇAYELİ KURUFASULYESİ 

30 GR. SOĞAN 

30 GR. HAVUC 

30 GR. KEREVIZ SAPI 

3 ÇORBA KAŞIĞI EV SALÇASI 

30 GR PASTİRMA 

80 GR.TEREYAĞ 

1 DIŞ ŞARIMSAK 

1 LT SEBZE SUYU 

3 DEMET TAZE BİBERİYE 

TUZ 

KARABİBER 

SÜSLEMEK İÇİN FASULYE TURŞUSU 

Yapılışı 

Fasulyeleri 1 gece önceden suyu bırakıyoruz. Soğan , havuç ve kerevizi  tereyağ ile soteliyoruz bir tencerede . Sarımsağı ve sucugu ekleyip  pişiriyoruz. 1 kaşık sebze suyu ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz .  Islattğımız fasulyeleri süzüp tencereye ekliyoruz. Salça ile sebze suyunu  ekleyip yarım saat 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyeler yumuşayınca  makarnamızı ve sebze suyunu ekleyip 10 dakika daha pişriyoruz. Fasulye  tursusu ile süsleyip servis ediyoruz. 

  • 120 Dk
  • 4 Kişilik

#Loquevienedeti

Las recetas que nos has entregado con las etiquetas #banettitarifim y #banetti en las redes sociales.