300 GR. TEL ŞEHRİYE MAKARNA
1 TANE SOĞAN
1 TANE HAVUC
1 TANE KEREVİZ SAPI
500 GR DANA KIYMA (YAĞLI)
200 ML SEBZE SUYU
2 DEMET TAZE BİBERIYE
100 GR TAZE KAŞAR
50 GR. RENDELENMİŞ EKŞİ KAŞAR
ZEYTINYAĞ
KARABİBER
TUZ
FONDÜ İÇİN:
250 GR. SÜT
150 GR. ÇİĞ PEYNİR
MUSKAT
KARABİBER
TUZ
Soğan havuç ve kereviz sapını tereyağda soteleyip biberiye ve sarımsak ekliyoruz. 5 dakika sonra kıymayı ekleyip 20 dakika pişiriyoruz. Başka bir tarafta fondü için peyniri rendeliyoruz. Sos tenceresine süt ekleyip ısınınca , peynirleri ekleyip tuz , karabiber ve muskatı ekleyip fondüyü yapmış oluyoruz. Taze kaşar ve ekşi peyniri kıymalı sosumuz ekleyip başka bir tarafta kaynayan tuzlu suya makarnamızı atıp , pişirip , süzüp kıymalı karışıma ekliyoruz. Fırım kaplarını yağlayıp hazırladğımız makarnamızı koyuyoruz . Üstüne peynir fondü ve tekrar bir kat daha makarna ve fondümüzü ekleyip katları tamamlamış oluyoruz. Peynir rendesiyle üzerini kapatıp önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.