400 GR. BURGU MAKARNA
500 GR. DENİZ BÖRÜLCESİ
1 DİŞ SARIMSAK
80 GR. TAZE BADEM
0,5 LT SEBZE SU
1 ADET KURU ACI BIBER
1 AVUC (PANCO )EKMEK KIRINTISI
ZEYTİNYAĞ
KARABİBER
TUZ
Deniz börülcelerini sıcak suyun içine atıyoruz 1 dakika bekletip saplarını ayıklıyoruz. Başka bir tarafta tavamıza zeytinyağ ve sarımsak ekleyip deniz börülcelerini bu tavada soteliyoruz. Bir iki kaşık sebze suyu ekleyerek pişirip rondoya taze badem , kuru acı bıber , 1 avuc ekmek kırıntısı , zeytinyağ , tuz ve karabiberi koyup rondodan geçiriyoruz. Makarnamızı bol ve tuzlu suda haşlayıp börülceyi pişirdiğimiz tavaya alıp üzerine hazırladığımız sosu ekleyerek harmanlayıp servis ediyoruz.