En la región de Anatolia Oriental se encuentra una cocina muy rica influenciada por las culturas turcomanas, kurdas, armenias, zazas, azeríes y del Cáucaso. Los alimentos básicos son el trigo y la carne. Platos como el cağ kebabı, el içli köfte, el pato salado, los kadayıf dolması, las hojas de cerezo rellenas, el su böreği, el hangel, el hıngel, el tatar böreği, el kete, el omaç helvası, los pilavs azeríes, el lor dolması, el kaysefe, el murtuğa, el büryan, el avşor, el analı kızlı, el keledoş, el katıklı dolma, acompañados del ayran picante, son solo algunas de las ricas variedades que se encuentran en la región de Anatolia Oriental.
Malzemeler
320 GR. YÜKSÜK MAKARNA
400 GR. ÇAYELİ KURUFASULYESİ
30 GR. SOĞAN
30 GR. HAVUC
30 GR. KEREVIZ SAPI
3 ÇORBA KAŞIĞI EV SALÇASI
30 GR PASTİRMA
80 GR.TEREYAĞ
1 DIŞ ŞARIMSAK
1 LT SEBZE SUYU
3 DEMET TAZE BİBERİYE
TUZ
KARABİBER
SÜSLEMEK İÇİN FASULYE TURŞUSU
Yapılışı
Fasulyeleri 1 gece önceden suyu bırakıyoruz. Soğan , havuç ve kerevizi tereyağ ile soteliyoruz bir tencerede . Sarımsağı ve sucugu ekleyip pişiriyoruz. 1 kaşık sebze suyu ekleyip 5 dakika daha pişiriyoruz . Islattğımız fasulyeleri süzüp tencereye ekliyoruz. Salça ile sebze suyunu ekleyip yarım saat 40 dakika kadar pişiriyoruz. Fasulyeler yumuşayınca makarnamızı ve sebze suyunu ekleyip 10 dakika daha pişriyoruz. Fasulye tursusu ile süsleyip servis ediyoruz.
Las recetas que nos has entregado con las etiquetas #banettitarifim y #banetti en las redes sociales.